Якісні швидкісні дороги – ключовий пріоритет Уряду

Якісні швидкісні дороги – ключовий пріоритет Уряду, - Володимир Омелян
«Ключовий пріоритет діяльності Уряду – якісні швидкісні дороги. Цього року Україна виділила на ремонт та будівництво доріг рекордну суму – 700 мільйонів євро», - заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час зустрічі з державним секретарем Міністерства транспорту та цифрової інфраструктури ФРН Райнером Бомбою, яка відбулась 18 травня 2016 року в Берліні. За словами Міністра, також має бути створений Дорожній фонд, який виділятиме кошти на підтримку задовільного стану доріг, але не на будівництво нових.
Серед головних завдань Міністерства інфраструктури – реформування ПАТ «Укрзалізниця»,  її корпоратизація. «Великі сподівання на успішну та швидку реорганізацію Укрзалізниці покладено на нового керівника В.Бальчуна», - підкреслив В.Омелян
Р.Бомба зі свого боку зазначив, що реформування німецької залізниці тривало до десяти років, а щорічно Німеччина виділяє на будівництво нових доріг та автобанів біля 6 мільярдів євро. За його словами, система автоматичного зняття платні за користування автобанами з вантажного транспорту приносить бюджету Німеччині 2-5 мільярдів євро щорічно. Державний секретар Міністерства транспорту та цифрової інфраструктури ФРН Р.Бомба також висловив готовність допомогти Україні в запровадженні подібної системи в Україні.
В.Омелян зі свого боку заявив, що Україна переглядає питання управління інфраструктурними об’єктами: «Держава не завжди є хорошим господарником. Має відбутися концесія доріг, портів тощо».
Також він наголосив, що Україна запровадила ваговий контроль для великогабаритного транспорту. «Ми не вводимо нових правил – ми вимагаємо дотримання норм, які діють у всій Європі. Ми повинні не тільки будувати нові дороги, а й раціонально їх використовувати. Перше без другого перетворює ремонт доріг на нераціональну витрату бюджетних коштів у великих обсягах», - заявив В.Омелян. Також він наголосив, що в питанні дотримання габаритно-вагових норм позиція держави є однозначною та висловив сподівання на розуміння і підтримку з боку всіх учасників процесу.